Pokud patÅ™Ãte mezi opravdové fajnÅ¡mekry, pak urÄitÄ› považujete za nejlepÅ¡Ã kávovinový nápoj, na kterém si nÄ›kolikrát dennÄ› pochutnáváte, Arabiku (Coffea arabica). Tento druh kávy je považován za jeden z nejlepÅ¡Ãch a nejkvalitnÄ›jÅ¡Ãch. Jeho svÄ›tová produkce tvořà vÃce než sedmdesát procent. NejvÃce se mu dařà v nadmoÅ™ských výškách Å¡est set až dva tisÃce metrů nad moÅ™em. PÄ›stovánà tohoto druhu kávovnÃku je pomÄ›rnÄ› nároÄné, z Äehož vyplývá, že jeho prvnà plody můžeme sklidit nejdÅ™Ãve až za Å¡est let. ZajÃmavostà pro vás může být, že se můžete pokusit o jeho pÄ›stovánà i v domácÃch podmÃnkách. Pro svůj zdárný vývoj potÅ™ebuje teplotu v rozmezà patnáct až dvacet ÄtyÅ™i stupňů Celsia, což pro vÄ›tÅ¡inu domácnostà nenà žádný problém.
Druhy Arabiky
A zde jsou tedy nÄ›které druhy Arabiky: Arabica Typica, Arabica Geisha, Arabica Pacamara, Arabica Maragogype, Arabica Mundo Nuovo, Arabica Caturra, Arabica Bourbon. Arabika se vyznaÄuje tÃm, že má vÄ›tÅ¡inou o nÄ›co menÅ¡Ã obsah kofeinu než robusta a má mÃrnÄ› nakyslou chuÅ¥. Je pro vás káva Arabika tou nejlahodnÄ›jÅ¡Ã? Objednávejte právÄ› u nás!