Arabika


Pokud patříte mezi opravdové fajnÅ¡mekry, pak urÄitÄ› považujete za nejlepší kávovinový nápoj, na kterém si nÄ›kolikrát dennÄ› pochutnáváte, Arabiku (Coffea arabica). Tento druh kávy je považován za jeden z nejlepších a nejkvalitnÄ›jších. Jeho svÄ›tová produkce tvoří více než sedmdesát procent. Nejvíce se mu daří v nadmoÅ™ských výškách Å¡est set až dva tisíce metrů nad moÅ™em. PÄ›stování tohoto druhu kávovníku je pomÄ›rnÄ› nároÄné, z Äehož vyplývá, že jeho první plody můžeme sklidit nejdříve až za Å¡est let. Zajímavostí pro vás může být, že se můžete pokusit o jeho pÄ›stování i v domácích podmínkách. Pro svůj zdárný vývoj potÅ™ebuje teplotu v rozmezí patnáct až dvacet ÄtyÅ™i stupňů Celsia, což pro vÄ›tÅ¡inu domácností není žádný problém.

Druhy Arabiky

A zde jsou tedy nÄ›které druhy Arabiky: Arabica Typica, Arabica Geisha, Arabica Pacamara, Arabica Maragogype, Arabica Mundo Nuovo, Arabica Caturra, Arabica Bourbon. Arabika se vyznaÄuje tím, že má vÄ›tÅ¡inou o nÄ›co menší obsah kofeinu než robusta a má mírnÄ› nakyslou chuÅ¥. Je pro vás káva Arabika tou nejlahodnÄ›jší? Objednávejte právÄ› u nás!

Nezařazené